}
abonneren

Sony onthult prijs en releasedatum PlayStation VR

Sony maakt bekend dat de PlayStation VR in oktober lanceert en 399 euro kost. Daarnaast moet er een PlayStation Camera bij gekocht worden. Deze is verantwoordelijk voor positiebepaling, maar wordt er niet bijgeleverd.

De camera is te koop voor zo'n 59 euro. Willen gamers hun handen terugzien in virtual reality, dan moeten ze er ook de PlayStation Move-controllers apart bijkopen. Dat is echter optioneel, want VR-games zijn op de PlayStation 4 ook te spelen met de controller die al bij de console geleverd wordt. 

Specificaties

De PlayStation VR bezit een 5,7 inch OLED-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 (960 x 1080 per oog) en een verversingssnelheid van 120 of 90 Hz. Er zitten negen led-lampjes op de bril, die communiceren met de PlayStation Camera en zo de bewegingen van de speler doorzet naar de game. 

Games

De bril wordt geleverd met een gratis game, The Playroom VR. Dit is een collectie minigames die spelers vertrouwd maken met de mogelijkheden in virtual reality. Daarnaast verwacht Sony dat er vanaf de lancering meer dan 50 vr-games te koop zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: PlayStation 4, PlayStation VR

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI