abonneren

Sony neemt voorsprong op concurrentie met nieuwe Xperia

Het lijkt er op dat Sony zijn achterstand op de concurrenten op het gebied van techniek gaat omzetten in een voorsprong. Na de veelbelovende Sony Xperia Z Ultra zijn er gisteren foto's gelekt van het vermeende nieuwe vlaggenschip van Sony.
De gelekte foto's tonen de Sony Xperia Honami i1. Het is niet de eerste keer dat we deze naam tegen komen. Eerder waren er al geruchten dat Sony met dit toestel zou komen en die fluisterden al dat het waarschijnlijk een toestel zou worden waarbij de nadruk op de camera zou liggen. 

Sony Xperia Honami

De informatie is op de website Just Another Mobile Phone Blog verschenen en op BGR van meer specificaties voorzien. Op de foto's zien we een toestel dat veel overeenkomsten heeft met de Sony Xperia Z wanneer we op het uiterlijk afgaan. De bron vertelt ons dat de Xperia Honami i1, zoals hij voluit beschreven wordt, een 20 megapixel-camera aan de achterzijde zal hebben voorzien van Cybershot CMOS sensor en een Carl Zeiss-lens. Wanneer we de detailopnames bekijken van de Xperia Honami, zien we een vaste cameraknop. 

Dedicated Camera Button

Snapdragon 800-chipset

Net als de Sony Xperia Ultra zal dit toestel een Snapdragon 800-chipset hebben met 2 GB aan RAM-geheugen en een kloksnelheid van 2,3 GHz. De accu zal een vermogen hebben van tussen de 2700 mAh en de 3000 mAh.

Sony heeft zijn achterstand op het gebied van processoren nu wel ingehaald. Wanneer dit toestel op de IFA door Sony aangekondigd zal worden, heeft Sony samen met de Xperia Z Ultra twee toestellen die draaien op de snelle Snapdragon 800-chipset. 

De bovenstaande informatie is nog niet bevestigd door Sony. Eerder deze week verscheen de Sony Xperia C al even op de website van Sony.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: xperia honami