abonneren

Sony’s Music Unlimited start 12 april

Sony’s nieuwe online muziekdienst ‘Music Unlimited’ zal 12 april van start gaan. Deze dienst zal een directe concurrent zijn van muziekdienst Spotify.

Music Unlimited is al sinds 2011 van start gegaan in andere Europese landen en het was de bedoeling dat deze dienst in het tweede helft van 2011 ook in Nederland beschikbaar zou zijn. Dat is echter niet gebeurd. Nederland is aan de beurt op 12 april.

Sony’s Music Unlimited heeft zo’n 15 miljoen nummers beschikbaar in de library. Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group en EMI Music stellen muziek beschikbaar voor Music Unlimited.

Voor Music Unlimited zijn er al apps ontwikkeld voor Android en iOS die 12 april beschikbaar zullen komen in Nederland. Daarnaast is de dienst te gebruiken op diverse producten van Sony. Denk hierbij aan televisies, bluray-spelers en de Playstation 3.

Als je naar deze muziek wil luisteren, zul je wel een abonnement nodig hebben. De Nederlandse prijzen zijn nog niet officieel bekend.

In andere Europese landen waar de dienst al draait, bestaan er 2 abonnementsvormen. Er is een basisabonnement voor € 3,99 per maand. Hiermee kun je radiostreams zonder reclame en afspeellijsten van specifieke genres beluisteren. De tweede abonnementsvorm kost € 9,99 per maand en hiermee kunnen losse nummers opgezocht worden en is er de mogelijkheid tot het aanmaken van afspeellijsten.

Spotify biedt een net iets interessanter pakket aan voor hetzelfde geld. Zo kun je bij Spotify voor € 3,99 per maand wel losse nummers opzoeken en beluisteren. Je kan de dienst dan alleen niet op mobiele apparaten via de Spotify-app beluisteren. Voor € 9,99 biedt Spotify volledige toegang tot de muziekbibliotheek waarbij muziek dus ook via 3G gestreamed kan worden. Ook kunnen er offline playlists gemaakt worden voor op je mobiel zodat je niet je beperkte 3G abonnement opgebruikt aan het luisteren naar online muziek.

We zijn benieuwd hoe Sony zijn online dienst verder in de markt gaat brengen en of er wellicht nog interessantere abonnementsvormen gaan komen. Sony gaat ook met een filmdienst genaamd Video Unlimited komen. Deze is naar verwachting na de zomer in Nederland beschikbaar.

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Music Unlimited