abonneren

Sony maakt tablet voor in de keuken

In een poging om de innerlijke Herman den Blijker in je op te roepen brengt elektronicagigant Sony een speciale keukenvariant uit van zijn Xperia Tablet Z. De zogenaamde ‘Kitchen Edition’ is waterdicht en staat boordevol handige kook-applicaties.

Tablets zijn bij uitstek geschikt om als keukenhulpje of digitaal receptenboek te gebruiken. Toch kent de keuken veel gevaren voor een elektronisch apparaat, zoals natte oppervlakten, voedselvlekken of opspattende bakolie. Hier is Sony’s nieuwste Xperia Tablet Z niet bang voor: het apparaat is waterdicht en kan daarom gemakkelijk afgespoeld worden na die kliederige kooksessie.

De Kitchen Edition van de Xperia Tablet Z wordt geleverd met een standaard, waardoor gebruikers het apparaat op het aanrecht kunnen neerzetten om gemakkelijker recepten af te lezen. Ook wordt er een zogenaamde iGrill bij de tablet geleverd, een Bluetooth-termometer die precies laat zien wanneer je T-bone steak klaar is.

Sony’s keukentablet wordt geleverd met een aantal handige keuken-apps, zoals iGrill Pro (voor de bijgeleverde thermometer), het receptenboek BigOven, ontdek-app Evernote Food en het digitale boodschappenlijstje Milk Shopping. Het is nog onbekend of de Sony Xperia Tablet Z Kitchen Edition ook buiten de VS uitgebracht wordt. In Amerika is de 32GB Wi-Fi variant nu te koop voor $650, inclusief iGrill. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets