abonneren

'Sony maakt smartwatch van e-inkt'

Sony werkt vermoedelijk aan een smartwatch die stijl verkiest boven functionaliteit en volledig gemaakt is van elektronisch papier, of e-inkt. Zowel het klokje als de band bestaat uit materiaal dat vergelijkbaar is met dat van e-readers.

Persbureau Bloomberg meldt dat op basis van anonieme bronnen, die nauw bij het project betrokken zouden zijn.

Het door Sony gepatendeerde materiaal waaruit de smartwatch bestaat, laat gebruikers ervan zelf het uiterlijk aanpassen. Informatie kan getoond worden over de hele band, niet alleen op het klokje.

Design

Uit Japans onderzoek zou blijken dat veel consumenten nog niet warm lopen voor wearables omdat ze hun smartphone al gebruiken voor de functies die een slim horloge biedt. Ook vinden ze het design ervan erg belangrijk.

Sony's nieuwe smartwatch zou dan ook niet gaan proberen de om andere smartwatches te overtreffen qua mogelijkheden. De eerste uitdaging is om mensen überhaupt een smartwatch te laten dragen, en daar moet een stijlvol product voor zorgen.

Innovatie

Het project is een initatief van een nieuwe divisie binnen Sony, onder leiding van Sony-baas Kazuo Hirai zelf. "Innovatie en het nemen van risico's" staan daarbij voorop. Het horloge van elektronisch papier moet het eerste product worden van dat team.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags:

Laatste reactie