abonneren

Sony maakt $ 312 miljoen verlies

Sony heeft het al langer moeilijk en moet voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar een verlies van $ 312 miljoen optekenen bij een omzet van $19,2 miljard. De omzet is dankzij de mobiele tak Sony Mobile wel met 1,4 % gegroeid ten opzichte van een jaar geleden.

De herstructureringskosten van $ 143 miljoen drukken zwaar op de resultaten. Samen met een dure yen en de moeilijke economische situatie in Europa maakt dit, dat Sony zijn prognoses voor dit jaar flink moet bijstellen. Sony verwacht dat de operationele winst dit jaar zal dalen van $ 2,3 miljard naar $ 1,7 miljard.

De winst moet voor Sony komen uit componenten, beeldapparatuur (camera’s) en de muziektak.  De gaming, home entertainment en mobiele divisies van het bedrijf lijden allemaal verlies.
De televisie-afdeling doet het beter dan vorig jaar. De resultaten van de game-divisie vallen ondanks de komst van de PS-Vita tegen. Dankzij het succes van de high-end camera’s draagt de divisie beeld flink bij, met een winst van $ 160 miljoen. Sony gaat stug door met de ingezette herstructurering van het bedrijf.

Bron: The Verge

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord