abonneren

Sony loost 10.000 werknemers

Sony zal in totaal het werknemeraantal met zo’n 10.000 inkrimpen. Pijnlijke maatregelen zijn nodig om het bedrijf weer winstgevend te maken. Sony voorspelt een verlies van 2,7 miljard dollar voor het net afgesloten fiscale jaar.

De afslanking betekent een wereldwijde reductie van werknemers van zes procent. De helft van de ontslagen wordt al bereikt doordat Sony uit de productie van kleine lcd-displays stapt. Ook de productie van andere lcd-displays en chemicaliën wordt ingekrompen. Op 1 april splitste Sony de mobiele display business af naar de joint venture met Hitachi en Toshiba onder de naam Japan Display. In dit onafhankelijke bedrijf krijgt de Japanse staat een aandeel van 70%. Sony behoudt een 10 procent aandeel.

De grote verliezen worden mede veroorzaakt door de teruggevallen verkoop van televisies. Televisies vormen nu geen strategisch onderdeel meer van het bedrijf. Sony richt zich nu op drie pijlers: gaming, imaging en mobile. Sony verwacht in 2012 weer winst te gaan maken. De sinds 1 april aangetreden nieuwe Sony topman Kazuo Hirai zal binnenkort Sony’s strategie voor de toekomst uit de doeken doen.

Bron: ARS

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord