abonneren

Sony kondigt Xperia Tablet Z aan

Sony Mobile heeft de Xperia Tablet Z aangekondigd. Deze tablet is water- en stofbestendig en wordt in maart aanstaande in Japan verwacht.

Met de aankondiging van de Xperia Tablet Z worden de geruchten over een nieuwe tablet door Sony zelf bevestigd. De Xperia Tablet Z is een 10,1-inch Android 4.1 tablet en wordt uitgerust met een Qualcomm 1,5 gigahertz quadcore processor (APQ8064), 2 gigabyte werkgeheugen, en 32 gigabyte opslag. Het touchscreen is van het type Mobile Bravia Engine 2 en geeft de beelden weer in een resolutie van 1920 x 1200 pixels.

De Xperia Tablet Z heeft een 8 megapixel camera aan boord en is door Sony voorzien van S-Force Front Surround 3D, wat voor een ruimtelijk geluid moet zorgen. De opslagruimte van de tablet kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje. Een 6.000 mAh accu zorgt voor de energie.

Water- en stofbestendig
Net als de Xperia Z smartphone is de tablet water- en stofbestendig. Sony heeft de tablet opvallend dun en licht weten te maken. Met slechts 6,9 millimeter is het apparaat nog dunner dan de iPad mini (7,2 mm). Het gewicht bedraagt slechts 495 gram. Daarmee levert Sony binnenkort een van de dunste en lichtste 10-inch tablets af.

De tablet zal deze lente eerst in Japan worden uitgebracht en is daar verkrijgbaar in wit of zwart. Over de verkrijgbaarheid in Europa en de prijzen is jammer genoeg nog niets bekendgemaakt.

Bron: Engadget

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Xperia Tablet Z

Nieuws headlines

Laatste reactie