Sony komt met virtual realitybril 'Project Morpheus'

Sony brengt een eigen virtual reality-headset uit voor de PlayStation 4. De bril heet Project Morpheus en wordt een serieuze concurrent van de Oculus Rift.

Het Japanse bedrijf maakte dat gisteren bekend. Morpheus wordt een bril met een resolutie van 1920 x 1080, die samenwerkt met de PlayStation Camera en Playstation Move. Via de headset krijgt de gebruiker een full-hd-scherm te zien met een gezichtsveld van 90 graden.

Draadloos

In de bril komen bewegingssensoren te zitten, evenals een binauraal geluidssysteem dat zorgt dat de gebruiker over om zich heen geluid hoort. De bril heeft een HDMI- en een USB-aansluiting, maar Sony zegt uiteindelijk naar een draadloos model toe te willen.

Prototype

Voorlopig zijn er niet veel details bekend over Project Morpheus. Het betreft dan ook een prototype, dat de hardwarefabrikant nu aan ontwikkelaars wil geven om daarmee aan de slag te gaan. Nu al zijn er diverse softwaremakers bezig met de bril, waaronder Epic Games, Crytek, en Unity, waar wat die precies met de headset willen gaan doen is nog niet bekend.

Project Morpheus wordt een directe concurrent van de Oculus Rift, op dit moment de enige serieuze virtual realitybril op de markt. Het is de vraag hoe gesloten Sony het systeem houdt, of dat het zorgt voor verdeling op de markt van virtual reality. Sony verwacht in de toekomst in ieder geval veel van de bril. "Dit is het hoogtepunt van 3 jaar werk om virtual reality in games te realiseren. Niets maakt gamen zo intens als virtual reality."

Sony zegt zelf dat ontwikkelaars "snel" met de bril aan de slag kunnen. Het bedrijf hoopt Project Morpheus binnen een paar jaar op de markt te brengen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten