abonneren

Sony komt met nieuwe reeks Xperia X-smartphones

Vandaag kondigt Sony op MWC een nieuwe serie smartphones aan, de Xperia X. De line-up bestaat uit drie modellen: een high-performance toestel, een midrange model en een basistoestel.

Hardware

De nieuwe Xperia X-serie bestaat uit drie modellen. Het high-performance toestel is de Xperia X Performance, die beschikt over een Snapdragon 820 processor. Dan is er de basisversie van de X, en die heeft een Snapdragon 650-cpu. Het goedkopere instapmodel is de Xperia XA, en die krijgt een Mediatek Helio P10-processor aan boord. Verdere gedetailleerde specificaties zoals opslag en geheugen ontbreken vooralsnog.

Camera

De Predictive Hybrid Autofocus in de Xperia X en Xperia X Performance, die in samenwerking met Sony Alpha is ontwikkeld, kan de actie voorspellen van de beweging die gefotografeerd wordt. De focus beweegt automatisch met het object mee, waardoor het te fotograferen object altijd scherp is.

Accu

Ook bij de Xperia X-toestellen heeft Sony weer alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk met een volle accu kunt doen. De nieuwe toestellen krijgen een geavanceerde Stamina-functie waarmee het mogelijk moet zijn om langer dan twee dagen met je smartphone te kunnen doen. Speciale technologie van een derde partij zorgt er verder voor dat er slimmer wordt omgesprongen met de energie tijdens het gebruik van de telefoon, waardoor je volgens Sony nog langer met je accu kunt doen.

Ontwerp

De Xperia X serie heeft een uniform 5-inch design en er is gebruikgemaakt van een gekromd glazen display in een afgerond frame dat bestaat uit één stuk.  De Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA komen in begin van de zomer 2016 naar Nederland in vier kleuren: Lime Goud, Rose Goud, Wit en Zwart. Het is nog niet bekend wat de toestellen moeten gaan kosten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Hardware

Tags: sony, Xperia, Xperia X, mwc2016

Laatste Vacatures