abonneren

‘Sony komt in januari met 5 inch full hd-smartphone’

Sony zal een 5 inch groot full hd smartphone met quadcore processor introduceren in januari volgens het Chinese ePrice. Daarmee zou het de strijd aangaan met toestellen in het topsegment.

Volgens de Chinese website ePrice zal Sony tijdens de CES in Las Vegas van 8 tot 11 januari 2013 een smartphone met een 5 inch-scherm introduceren met een resolutie van 1080p heeft. Het toestel zou een Qualcomm Snapdragon S4 quad-core processor met Adreno 320 GPU krijgen, 2 GB aan RAM-geheugen behuizen en zou een microSD-slot hebben. Op de achterkant bevindt zich een 13 megapixel-camera. De naam van het toestel is Xperia Z (L36h).

Hiermee zou Sony qua formaat de strijd aangaan met de Galaxy Note smartphones van Samsung. Qua specificaties zal de Xperia Z ook de concurrentie aangaan met de Nexus 4 van Google en de Droid DNA van HTC.

Lancering in januari

Hoewel veel apparaten die op de CES in Las Vegas getoond worden pas veel later in het jaar uitkomen, zou Sony de Xperia Z al op 15 januari lanceren volgens ePrice. Sony zal internationaal gezien ook meters moeten maken, omdat het anders wat aan de late kant is om nog te concurreren met de genoemde toestellen. In Nederland zijn de Droid DNA en de Nexus 4 vooralsnog niet verkrijgbaar, dus hopelijk komt dit toestel als eerste van dit kaliber dan wel naar Nederland.

Sony-topman Dennis van Schie meldde eerder al dat er in januari een smartphone van het bedrijf zat aan te komen die wél mee zou kunnen met de toptelefoons van Apple en Samsung. Daarmee gaf het bedrijf impliciet aan dat dit voorheen niet het geval was.

De details over deze smartphone verschillen overigens wel licht van die van de eerder uitgelekte informatie over de reuzentelefoon van Sony. We zullen de waarheid weten voordat de CES 2013 voorbij is.

Bron: Ars Technica

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Yuga, sony xperia z, full hd-smartphone, xperia z l36h, quadcore processor