abonneren

Sony introduceert Xperia E smartphone

Sony Mobile heeft gisteren de Xperia E geïntroduceerd. Deze compacte budgetsmartphone draait op Android 4.1 (Jelly Bean) en moet zich van de concurrentie onderscheiden door een uitstekende gesprekskwaliteit, eenvoudige kostencontrole met datamonitoring en een uitgebreid batterijmanagement.

De Xperia E wordt door Sony een scherp geprijsde smartphone genoemd, maar een prijs is nog niet bekend. Aan de productspecificaties kun je zien dat er op verschillende hardwareonderdelen is bezuinigd. De Xperia E heeft een 3,5 inch tft-scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Met de 3,2 megapixel camera kunnen foto's en video's worden gemaakt. De beelden worden voorzien van een geotag en kunnen direct naar het web worden verzonden.

Processor
Aan de binnenkant draait een 1 gigahertz Qualcomm Snapdragon MSM7227A processor. De geheugenopslag bedraagt 4 gigabyte, waarvan 2,2 gigabyte toegankelijk is voor de gebruiker. Deze opslag kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje van maximaal 32 gigabyte.

HD Voice
De gesprekskwaliteit wordt ondersteund door HD Voice technologie en ruisonderdrukking die het achtergrondgeluid wegfiltert. Met de datamonitoringfunctie worden de kosten onder controle gehouden.

Extended standby
De standby-tijd kan volgens Sony tot 4 keer worden verlengd via de extended standby-modus. Als het scherm enkele minuten in de slaapmodus staat, dan is er de optie om automatisch de wifi en dataverkeer uit te schakelen. Zo worden de meeste apps op inactief gezet om de 1500 mAh batterij te sparen. Telefoneren en het verzenden van tekstberichten zijn daarbij wel gewoon mogelijk.

Geluid
Het geluid van de Xperia E wordt verzorgd door de ingebouwde Walkman-applicatie met xLOUD audiotechnologie, 3D surround sound en een handmatig instelbare equalizer. De smartphone biedt toegang tot muziek via de cloudstreaming service Music Unlimited van Sony Entertainment Network. De smartphone is ook voorzien van DLNA, een draadloze techniek waarmee content als foto's en video's kan worden bekeken en gedeeld op de tv, tablet en pc.

De Xperia E is vanaf het eerste kwartaal 2013 verkrijgbaar in zwart, wit en roze. Sony belooft de Xperia E tegen een scherpe prijs aan te bieden, maar het bedrag is nog niet bekendgemaakt.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones

Nieuws headlines

Laatste reactie