abonneren

Sony huurt detectives vanwege gegevensdiefstal

Sony gaat de problemen na de inbraken in hun netwerken aanpakken door het inhuren van specialisten van een beveiligingsbedrijf.

Na de inbraak in het Playstation netwerk is er deze week bekend geworden dat er ook nog is ingebroken in de Online Entertainment-dienst op Internet. Ook hier zijn gegevens buitgemaakt, in totaal van zo’n 24,6 miljoen gebruikers. Volgens Sony zijn de gegevens afkomstig uit een verouderde database uit 2007. Ook deze dienst is door Sony nu uitgeschakeld.

Naast de gegevens van ruim 12 duizend niet-Amerikaanse creditcard-gebruikers zijn er ook de bankgegevens van ruim 10.000 klanten uit Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Spanje buitgemaakt. Voor Sony-klanten die hun creditcard gebruikt hebben voor de Sony-diensten, is het dus zaak hun betalingen de komende tijd goed in de gaten te houden.

Eerder deze week verontschuldigde Sony zich voor de kraak van PSN en kondigde aan dat het nu beter beveiligde Playstation netwerk deze week weer gefaseerd zou worden ingeschakeld. Gamers krijgen ter compensatie van het ongemak bonusdownloads.

Via: BBCNews
 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Laatste reactie