Sony gaat meeste tv's uitrusten met Android TV

Sony gaat stevig inzetten op Android TV. De fabrikant komt binnenkort met een grote reeks nieuwe 4K tv's die grotendeels draaien op een eigen versie van het open source besturingssysteem.
Dat blijkt uit een presentatie die het bedrijf in Brussel gaf. Over de tv-modellen horen we later officieel meer, maar het is al wel duidelijk dat Android TV het belangrijkste besturingssysteem zal worden voor de tv's.

Stock-apps

Sony maakt daarvoor zelf een iets aangepaste versie van Android, maar het verschil met de stock OS is minimaal. Grootste verschil is dat er een aantal aanbevolen apps in het menu zijn gebakken. Waarschijnlijk zijn die niet zomaar te verwijderen, aangezien dat het grootste verdienmodel van Sony blijft.

Controllers

Met Android TV is het niet alleen mogelijk apps als Netflix te gebruiken, maar ook om andere apps uit de Play Store te installeren. Zo kun je ook games spelen met bluetooth-controllers (waaronder de PlayStations Dualshock).

Google Cast

De tv's ondersteunen daarnaast ook Google Cast, wat betekent dat je content kunt streamen net als naar een Chromecast. Het voordeel is daarvan wel dat Google Cast-content te bedienen is met een speciale afstandsbediening, en dat je je films of series in 1080p kunt kijken. Ook kun je dit systeem syncen met je smartphone, zodat je direct in een andere kamer verder kunt kijken.

Android TV

Sony maakte voorheen gebruik van een eigen besturingssysteem, maar wil nu meer gebruik maken van Google. Dat kan een goed verkooppunt zijn, omdat Android een bekende naam is waar veel kopers bekend mee zijn. Ook helpt het mee dat het makkelijk is apps te ontwikkelen voor Android, zodat die er veel zullen zijn als het platform groeit.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: tv, android tv