Sony en Ericsson uit elkaar

De joint venture van Sony en Ericsson houdt op te bestaan. Sony koopt het deel van Ericsson voor 1,05 miljard dollar.

Het 50 % aandeel van Ericsson komt daarmee geheel in handen van Sony. Sony koopt ook vijf groepen patenten aangaande draadloze technologie. De beide bedrijven hebben bovendien een overeenkomst gesloten over het wederzijds delen van hun intellectuele eigendom.

De overname is zinvol voor zowel Sony als Ericsson zo laat Sony topman Stringer weten aan website Mashable.  Het past in de vier schermen-strategie van Sony over televisies, laptops, tablets en mobiele telefoons. Dit maakt dat consumenten toegang krijgen tot content waar ze maar willen.

Sony verkoopt niet alleen apparaten in alle vier de categorieën, maar verkoopt ook content via het Playstation Network en het Sony Entertainment Network. Bovendien heeft Sony een flink aandeel in de filmmarkt met Sony Pictures. Sony wil de telefoons snel integreren tussen de andere genoemde categorieën.

De joint venture Sony Ericsson ging van start in 2001 met als doel om de verliesgevende mobiele telefoonafdelingen winstgevend te maken. Het bedrijf heeft zich de afgelopen tijd geconcentreerd op Android-toestellen zoals de Xperia Arc en de Xperia Play ook wel de Playstation Phone genoemd.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: ericsson