abonneren

Sony eist YouTube-gegevens bezoekers PS3-hack-video

Sony is wanhopig op zoek naar manieren om de PlayStation 3-hack te dwarsbomen. Aangezien dit softwarematig niet lijkt te lukken, gooit Sony het nu over een heel andere boeg.
De consolemaker heeft niet alleen hacker George Hotz (GeoHot) voor de rechtbank gedaagd, maar eist nu ook alle ip-adressen van mensen die een YouTube-video over de hack hebben bekeken of commentaar hebben achtergelaten.

 

Met de radicale eis maakt Sony het zichzelf wel érg lastig, want het opeisen van de ip-adressen van iedereen die een bepaalde YouTube-video op internet heeft geplaatst is op zijn minst een omstreden stap waarmee het bedrijf veel negatieve pr over zich uitroept. De kans is overigens klein dat YouTube-eigenaar Google met deze eis akkoord gaat, omdat Google in het verleden al vaker dit soort verzoeken heeft afgewezen.

 

Sony is tevens naar de rechter gestapt om alle persoonsgegevens op te eisen van GeoHot. Deze hacker publiceerde de video "Jail broken PS3 3.55 with Homebrew" op YouTube. De video is inmiddels geblokkeerd op YouTube, maar er zijn makkelijk mirrors te vinden (zoals deze en deze). Sony wil niet alleen naam, adres en telefoonnummer van GeoHot maar eist deze informatie ook van andere PS3-hackers op. De gegevens moeten volgens Sony verstrekt worden door YouTube en Twitter. Vandaag zal de rechtszaak in Amerika dienen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord