abonneren

Sony doet 4K-streamingdienst Ultra uit de doeken

Amerikaanse bezitters van een Sony 4K-televisie zien binnenkort een speciale 4K-streamingdienst tegemoet: Ultra. Hoewel er nog geen plannen voor de rest van de wereld zijn gedeeld, is het toch ook voor ons interessant om te zien welke kant het bedrijf op gaat.

Verschillende filmbedrijven brengen dit jaar hun eerste ultra-hd-films uit op 4K-schijfjes, waarvoor je een speciale 4K-Bluray-speler nodig hebt. De films kosten fysiek enkele tientjes. Sony hanteert voor Ultra soortgelijke prijzen.

De 4K-streamingdienst is namelijk geen abonnementsdienst. Je betaalt gewoon per film, die daarmee aan je digitale filmbibliotheek worden toegevoegd. Daarna zijn ze voor altijd van jou. Sony vraagt per 4K-film omgerekend zo'n 35 euro.

Digiale filmbibliotheek

Wie bepaalde films al heeft en daar graag een 4K-versie van wil, kan de versie met hogere resolutie met korting kopen dankzij Sony's overkoepelende UltraViolet-accountsysteem.

Het aanbod bestaat uit recente films zoals The Walk, als ook klassiekers in de vorm van Ghostbusters. Ultra lanceert volgende maand in de Verenigde Staten, en is vooralsnog alleen te benaderen via 4K-televisies van Sony.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: sony, 4k, Ultra