abonneren

Sony blijft doelwit van krakers

Terwijl het Playstation Network bezig is te herstellen van de inbraak in het netwerk, lijkt het erop dat online-criminelen nu Sony als doelwit gebruiken voor de ene na de andere netwerkkraak.

Vorige week werd er nog in een netwerk in Japan ingebroken waarvan Sony mede-eigenaar is. Ook zijn er al aanvallen gemeld op regionale versies van Sony Music Service in Japan en Griekenland. Nu lijkt Sony Ericsson, de joint venture van Sony en Ericsson het slachtoffer van de aanvallers.

Volgens de Toronto Start is de database van de Canadese Eshop van Sony Ericsson gekraakt. Ook hier zijn namen, e-mailadressen en wachtwoorden van 2000 personen buitgemaakt.

Het zijn telkens andere hackersgroepen die verantwoordelijk zijn voor de acties. Wat is de oorzaak van deze aanhoudende aandacht? Waarschijnlijk een vorm van wraak. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van mogelijkheid om andere besturingsystemen op de PS3 te draaien. Ook kan het zijn dat door de aandacht die Sony op zich gevestigd heeft, het in de hackerskringen simpelweg ‘in’ is om te doen. Wel vervelend voor zowel Sony als de onschuldige klanten.

Via:Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie