abonneren

Sony alweer bedreigd door Anonymous

In een video-boodschap dreigen de hackers van Anonymous de servers van Sony opnieuw offline te halen. De reden is dat het bedrijf de Amerikaanse SOPA wet steunt.

Sony heeft openlijk zijn steun uitgesproken voor de Stop Online Piracy Act die binnenkort in Amerika verschijnt. Websites die vermoedelijk auteursrechten schenden kunnen daarmee door partijen die eigenaar zijn van de content direct offline gehaald worden.

Hackersgroep Anonymous accepteert Sony’s steun aan de wetgeving niet en oordeelt dat dit de “doodstraf betekent voor Sony en diens partners”. In de videoboodschap zegt Anonymous verder dat ze besloten hebben om "het netwerk van Sony opnieuw te vernietigen".

Er zijn meer organisaties die de nieuwe wetgeving te ver vinden gaan. Zo is de BSA (Business Software Alliance) van mening dat het zonder aanklacht offline halen van een website te ver gaat. Wikipedia overweegt de online encyclopedie zelfs tijdelijk offline te halen uit protest.

In april van dit jaar haalden hackers van vermoedelijk Anonymous het Playstation Network offline en slaagden erin 77 miljoen gebruikersgegevens te stelen. Het zou dus niet de eerste keer zijn.

 

Via: Techzine

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: