abonneren

Solarin is extra beveiligde smartphone met pittig prijskaartje

Dat er telkens meer opties zijn op het gebied van extra beveiligde smartphones, juichen we alleen maar toe. Maar of er iemand zit te wachten op het nieuwe toestel Solarin is nog maar de vraag, dankzij een prijskaartje van maar liefst 12.000 euro.

Solarin is de eerste telefoon van de startup Sirin Labs. Het toestel heeft een fysieke knop aan de achterzijde, waarmee de 'Security Shield' modus wordt geactiveerd. Daarmee wordt chip-to-chip 256-bit AES encryptie toegepast op uitgaande communicatie, volgens de makers dezelfde versleuteling die het Amerikaanse leger gebruikt.

ProtonMail is verder de standaard mail-app en tegen mobiele dreigingen wordt bescherming door antivirusfirma Zimperium meegeleverd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de BlackPhone of de onlangs onthulde UnaPhone, draait de Solarin 'gewoon' op Android - inclusief vrije toegang tot de Play Store. Wel krijgt het de meest recente security-patches voor dat OS mee. 

Specificaties

Verder is de smartphone aardig high-end, maar dat mag je voor zo'n prijs ook wel op z'n minst verwachten. De Solarin draait op een Snapdragon 810 (mwoah), in combinatie met 4 GB RAM. De camera aan de voorzijde maakt foto's van 24 megapixel groot. De accucapaciteit betreft een forse 4040 mAh, terwijl het 5,5 inch scherm een resolutie heeft van 2560 x 1440 pixels.

De vraag blijft: wie heeft daar zoveel geld voor over? Volgens de bedenkers gaat het dan vooral om 'internationale zakenmannen die veel gevoelige informatie bij zich dragen en niet willen beknibbelen op de kwaliteit." Nou, dat geloven we dan maar.

Bron: Sirin Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: solarin