abonneren

Sociaal netwerk Hyves stopt en gaat verder als spelletjessite

De Telegraaf Media Groep trekt de stekker uit zijn sociale netwerksite Hyves. Gebruikers kunnen hun foto’s en bestanden nog wel van de site downloaden voordat het sociale netwerk sluit. Hyves gaat verder als online portaal voor computerspelletjes.

De Telegraaf Media Groep (TMG) ziet geen kansen meer voor het sociale netwerk en heeft besloten om eind dit jaar te stoppen met Hyves. Op de website moeten vanaf dan alleen nog maar online games gespeeld kunnen worden, een trend die al eerder was ingezet. Dit laat Hyves weten in een persbericht.

Wie zijn foto’s en andere bestanden op Hyves nog wil redden, kan tussen 15 en 29 november een aanvraag indienen op de site. “Leden krijgen vervolgens per e-mail een bericht wanneer ze hun foto’s, video’s, krabbels, www’s en blogs kunnen downloaden”,aldus het sociale netwerk van TMG. Hyves verwacht tot het einde van dit jaar nodig te hebben om al deze verzoeken te verwerken en de bestanden uit te leveren.

Eind 2010 nam de Telegraaf Media Groep voor 43 miljoen euro het sociale netwerk Hyves over. In die tijd stond Hyves al onder druk van concurrent Facebook en een jaar later bleek dat Hyves-gebruikers veel sneller overstapten naar alternatieve sociale netwerken dan verwacht.

Afgelopen maart besloot TMG om Hyves vrijwel volledig af te schrijven en 36,5 miljoen euro te schrappen van de boekwaarde. Eerder dit jaar werd ook de huur van het hoofdkantoor van Hyves opgezegd. Het is nog onbekend wat er met dit pand gaat gebeuren. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Sociale Netwerken, Hyves, Telegraaf

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord