Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Sociaal netwerk App.net gaat open source en ontslaat medewerkers

Het sociale netwerk App.net wordt volledig open source. Het bedrijf heeft alle werknemers ontslagen en zal de code voor de website online zetten voor ontwikkelaars. De eindgebruikers zullen geen veranderingen zien, belooft het team.

App.net heeft niet genoeg geld meerom als bedrijf te functioneren. App.net werd in 2012 als crowdfunding-campagne opgericht en moest een "eerlijk" sociaal netwerk worden. Gebruikers betaalde een vast bedrag per jaar voor toegang tot de website.

Houdbaar verdienmodel

Volgens App.net vernieuwden te weinig gebruikers hun abonnement aan het einde van hun periode. Dat is tegen alle verwachtingen in - de bedenkers hadden gedacht dat door de dienst betaalbaar te maken, er een houdbaar verdienmodel was bedacht. Er is een nieuwe pagina geopend, opensource.app.net, waar ontwikkelaars de code achter het netwerk kunnen krijgen.

Transparant

App.net werd in het leven geroepen als antwoord op sociale netwerken als Facebook en Twitter, waar de dienst wel gratis is maar waar de persoonlijke data van gebruikers wordt verkocht als verdienmodel. App.net wilde transparant zijn over hoe het bedrijf gerund werd, door openheid te geven over de inkomsten.

Trouw, maar klein

De website zelf leek wel wat op Twitter, alleen was het technischer van aard. Daardoor, en door de prijs van aanvankelijk 50 euro per jaar, kon het netwerk nooit op grote populariteit rekenen van de 'doorsnee' internetgebruiker. De community van App.net is weliswaar trouw, maar te klein om het bedrijf levensvatbaar te houden.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie