abonneren

Snelheid glasvezel naar 100 terabits per seconde

De snelheid van datatransport over glasvezel kan worden opgevoerd tot 100 terabits per seconde. Dit hebben twee onderzoeksgroepen, een in de VS en een in Japan onafhankelijk van elkaar uitgevonden.

Deze snelheid komt neer op drie maanden hd-video in één seconde. De gangbare maximale snelheid over glasvezel is momenteel 14 terabits per seconde. Het ziet er nog niet naar uit dat de hogere snelheid spoedig gemeengoed zal worden. Ten eerste omdat het nogal complex is om uit te voeren en ook omdat het nog niet nodig is.

De beide teams gebruikten verschillende methoden om de hoge snelheden te bereiken. De een door het laserlicht te veranderen en de ander door nieuwe kanalen te gebruiken. Het Amerikaanse team van NEC behaalde 101.7 terabits per seconde door een glasvezelkabel van 165 km. Het Japanse team van het National Institute of Information and Communication Technology haalde 109 terabits per seconde over een glasvezelkabel van 16,8 km.

Via: NewScientist

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Netwerk

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord