Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Snel en toch veilig inloggen met MyDigipass

Voor wie zijn wachtwoorden niet kan onthouden zijn er legio online diensten die ze voor je opslaan. Authenticatiebedrijf Vasco voegt met MyDigipass een extra beveiligingslaag toe.

Met het exploderen van het aantal webdiensten is ook het aantal accounts per persoon sterk toegenomen. Hoewel iedereen wel weet dat je per account een ander wachtwoord moet gebruiken, blijkt dat in de praktijk meestal niet gedaan te worden. Om dat te omzeilen kun je gebruik maken van een dienst als LastPass, die je wachtwoorden onthoudt en voor je invult. Ook zijn er universele loginsystemen, zodat je maar een keer in hoeft te loggen voor meerdere websites.

Vasco, producent van onder andere de Random Reader van de Rabobank, heeft een andere oplossing: het vandaag gepresenteerde MyDigipass.com. Websites kunnen MyDigipass implementeren als loginsysteem. Als je als eindgebruiker een (gratis) MyDigipass-account aanmaakt, kun je vervolgens bij alle websites inloggen die het systeem ook gebruiken. Wat MyDigipass onderscheidt van een gelijksoortige dienst als OpenID of Facebook Connect is de twee-factor-authenticatie. Vasco zorgt voor de afhandeling van de loginprocedure, waarbij je een extra code in moet voeren. Die code wordt gegenereerd door een MyDigipass-app op je smartphone, door een geschikte Digipass, of door software op een recente laptop met Intels Sandy Bridge-platform.

Vasco hoopt met het platform een nieuwe gebruikersgroep aan te boren. Door de grootscheepse distributie van Digipass-compatibele hardware, apps en software moeten veel mensen direct al gebruik kunnen maken van het systeem. Het wachten is op websites die MyDigipass aan gaan bieden. Dat is niet gratis: bedrijven betalen per gebruiker en per login om Vasco’s systeem met twee-factor-authenticatie te mogen inzetten. De grote potentiele gebruikersgroep van mensen die al Digipass-compatibele hardware hebben zal webmasters moeten overtuigen MyDigipass te implementeren. 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: mydigipass, vasco

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie