abonneren

Smartwatch door Samsung bevestigd

Samsung werkt sinds lange tijd aan een smartwatch. De vice president Lee Young Hee van Samsungs mobiele divisie heeft dit bevestigd.

Op een Koreaans forum lekten vorige maand schermafbeeldingen en foto's uit die er op wijzen dat Samsung aan een smartwatch werkt. Uit de afbeeldingen blijkt dat deze de Galaxy Altius zal heten. Lee Young Hee bevestigt volgens Bloomberg dat Samsung sinds lange tijd aan een horlogeproduct werkt. 'We werken er heel hard aan. We maken producten gereed voor de toekomst, en het horloge is zeker een daarvan', aldus Lee. Jammer genoeg wil hij geen commentaar geven over de eigenschappen van de smartwatch zelf, de prijs en wanneer deze in de winkelschappen zal liggen.

In de toekomst moet de mobiele telefoon worden getransformeerd naar een apparaat dat je eenvoudig kunt dragen. De oplossing zou een smartwatch kunnen zijn, een polshorloge dat vergelijkbare taken kan uitvoeren als een smartphone. De geruchten gaan al een tijdje dat grote fabrikanten hun zinnen hebben gezet op een slim horloge dat meer consumenten naar hun mobiele platform kan trekken, maar deze worden zelden officieel bevestigd. Naast Samsung zou ook Apple met een ontwikkelingsteam van honderd man aan een dergelijk apparaat werken, maar Apple doet hierover geen mededelingen.

Verzadiging smartphonemarkt
De wereldmarkt voor smartphones heeft binnenkort het punt van verzadiging bereikt. Samsung heeft momenteel een marktaandeel van 29 procent,  Apple 21 procent. Zowel Apple als Samsung melden dat de vraag naar hun producten minder hard groeit dan voorheen. Volgens Bloomberg zal de groei in 2017 iets onder de 10 procent bedragen, tegen 27 procent dit jaar. De fabrikant die als eerste een smartwatch als massaproduct in de markt zet zou mogelijk een nieuwe grote winstmaker in huis hebben.

Volgens analisten is het van belang om met een smartwatch te komen tegen een prijs die beneden de 200 dollar ligt. In tegenstelling tot Apple maakt Samsung de onderdelen grotendeels in eigen huis, waardoor het bedrijf zijn producten tegen scherpere prijzen zou kunnen aanbieden.

Bron: Bloomberg

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie