abonneren

Smartphones goed voor 1/3 van alle foto’s

Smartphones nemen de macht over van de snapshotcamera’s. De smartphones voorzien van een camera hebben we altijd bij ons. De smartphone-camera’s zijn hard op weg om het aantal foto’s en video’s, gemaakt met traditionele foto- en videocamera’s, in te halen

Uit onderzoek blijkt dat 27 % van alle foto’s die in 2011 zijn genomen, gemaakt zijn met een smartphone. Vorig jaar was dat nog 17 %. Het aandeel van de traditionele camera’s daalt daarbij van 52% naar 44 %.

Deze verschuiving van traditionele camera’s naar smartphone-camera’s is geen toeval. De kwaliteit van de smartphone-camera’s neemt in een flink tempo toe. De eerste iPhone had een 2 megapixel camera. De iPhone 4S heeft een 8 megapixel camera. De Galaxy S2 met Android heeft ook een 8 megapixel camera.

De belangstelling voor de fotowebsites neemt ook in een rap tempo toe. Zo is volgens fotowebsite Flickr de iPhone 4S goed voor meer foto’s, dan alle andere bronnen bij elkaar.

Niet zo vreemd dus dat de verkoop van eenvoudige camera’s snel daalt. Dit jaar zijn er 17 % minder verkocht dan vorig jaar. Toch is er nog wel iets positiefs voor de camerafabrikanten: De verkoop van spiegelreflexcamera’s en andere camera’s met verwisselbare lenzen groeide het afgelopen jaar met 12 procent. En de verkoop van compactcamera’s met meer dan 10x optische zoom groeide zelfs met 16 %.

Via: GigaOM

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones