abonneren

Smartphonegebruik ergerlijk voor omgeving

Van de hoogopgeleide werknemers denkt 65 procent dat collega's zich nooit ergeren als ze in de weer zijn met hun smartphone. 56 procent doet dat wel degelijk, blijkt uit onderzoek van Intermediair. Vooral tijdens vergaderingen ergert men zich dood aan al dat heimelijke ge-sms, ge-e-mail en gebel (89 procent vindt dit het irritantste moment).
Maar ook het smartphonegebruik tijdens de gewone werkzaamheden (22 procent), borrels (18 procent) en de middagpauze (17 procent) roept irritaties op. Zowel smartphonebezitters als gewone telefoonbezitters denken dat als zij aan het woord zijn en een ander met zijn telefoon bezig is, zij oninteressant gevonden worden. Toch gaat er blijkbaar een onweerstaanbare aantrekkingskracht van de smartphone uit. Want hoewel veertig procent van de respondenten telefoongebruik in gezelschap onbeleefd vindt, doen ze het zelf ook.

Toch is de overgrote meerderheid van de ondervraagden (zeventig procent) geen voorstander van het opstellen van speciale gedragsregels. Van de mensen die het wel een goed plan vinden, vindt 56 procent dat de smartphone opgeborgen moet zijn tijdens een vergadering. Alleen noodzakelijke telefoontjes mogen worden gepleegd, zegt 25 procent. 38 procent vindt dat je alleen mag bellen als het heel dringend is, maar tijdens vergaderingen niet mailen en sms'en. 7,5 procent is voor een smartphonepauze tijdens meetings.

Aan het onderzoek deden 474 hoogopgeleide Intermediair-panelleden mee: mensen die het blad lezen en/of de site bezoeken. 55 procent van hen heeft een smartphone, 82,5 procent heeft (ook) collega's met een smartphone. Mensen met een smartphone hebben vaker een leidinggevende functie, zijn vaker hoogopgeleid en vaker man.

Bron: Intermediair

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord