abonneren

Smartphone LG krijgt ook oogbesturing

De afgelopen weken heeft Samsung veel tumult teweeg gebracht rond de aankondiging van de Galaxy S4 smartphone. LG belaagt zijn rivaal deze week met een reclamespandoek en de mededeling dat zijn nieuwe smartphone ook oogbesturing heeft.

De Koreaanse smartphonemakers LG en Samsung gaan er deze week volop tegenaan in de strijd op de smartphonemarkt. Samsung wist een enorme hype te creëren rond de aankondiging van de Galaxy S4 smartphone door af en toe wat vage beelden naar buiten te brengen in de weken voorafgaand aan de presentatie die gisteren in New York plaatsvond. Ook was er nogal wat te doen omtrent de oogbesturing van dit toestel, wat een nieuwtje is voor smartphones.

LG heeft geprobeerd om wat roet in de presentatie te strooien door deze week op Times Square in New York een ludiek reclamespandoek pontificaal boven de aankondiging van Samsung te hangen. Hierop wordt meegedeeld dat de Optimus G nu al klaarligt. Zie de afbeelding boven dit artikel.

Oogbesturing
Nu is de LG Optimus G op het gebied van prestaties geen partij voor de Samsung Galaxy S4, dat weet LG natuurlijk ook wel. Daarom heeft de concurrent van Samsung nog een extra steekje gegeven door 'toevallig' op dezelfde dag van de Galaxy S4-presentatie aan te kondigen dat de nieuwe Optimus G Pro ook oogbesturing krijgt. De oogbesturing zit in de Smart Video-software van LG. Hiermee kunnen gebruikers een video afspelen of stoppen door naar het scherm te kijken of door hun ogen hiervan af te wenden.

Daarnaast krijgt de Optimus G Pro ook een feature die nog niet op andere smartphones is te vinden. Met deze smartphone kunnen straks twee foto's tegelijk worden gemaakt met de camera's aan de voor- en achterkant. De overige specificaties werden al eerder naar buiten gebracht.

LG mag naast zijn ludieke marketingacties wel eens gaan werken aan de productiecapaciteit en distributie van zijn smartphones. In Europa arriveren de smartphones van LG altijd aan de late kant. De Optimus G Pro wordt pas rond de komende zomer in Europa verwacht. Een releasedatum voor Nederland is nog niet bekend. Hier moet de Optimus G zelfs nog worden gelanceerd. Deze komt pas in april in de Nederlandse winkels te liggen.

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Optimus G Pro