abonneren

Smartphone-gebruikers bestolen door Franse hacker

Een 20 jaar oude Franse hacker uit het Noord-Franse Amiens heeft bekend een flinke som geld te hebben gestolen van smartphone-gebruikers. Hij zou met behulp van een virus, verstopt in een gratis app, kleine sommen geld hebben gestolen van 17.000 mensen. Het totaalbedrag van de smartphonefraude zou maar liefst rond de 500.000 euro bedragen. Vooral Android-gebruikers werden de dupe van deze fraudeur.

De hacker werkte vanuit het ouderlijk huis, waar hij met behulp van origineel uitziende apps potentiële slachtoffers verleidde om deze te installeren op hun smartphone. Na de installatie sluisden de apps via verborgen transacties geld door naar de bankrekening van de hacker. Zo stuurden de malafide apps een tekstbericht naar een duur telefoonnummer dat de hacker speciaal daarvoor had opgericht. Daarnaast zonden programma's de inloggegevens van spelletjes- en gokwebsites, waarop de slachtoffers hadden ingeschreven, door naar de hacker.

De hacker heeft niet eens een ict-opleiding gevolgd, maar schijnt wel redelijk slim te zijn. Volgens de BBC zei de hacker dat hij had gehandeld uit liefde voor computers, en dat hij de ambitie heeft om software-ontwikkelaar te worden.

Bron: BBC News

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Virus

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord