Slimme inbox voor Outlook nu ook voor Windows, Mac en web

Microsoft brengt de zogeheten 'Focused Inbox' ook naar Outlook voor Windows, Mac en de webversie. Daarmee worden belangrijke mails automatisch in een aparte inbox gesorteerd.

Deze manier van e-mails filteren was al langer beschikbaar voor Android en iOS. Mails die je daadwerkelijk wil lezen, worden in de inbox getoond onder het Focus-postvak. Berichten die niet direct je aandacht nodig hebben, worden onder het tabblad 'Other' geschaard. Naarmate je de slimme inbox langer gebruikt, leert het algoritme telkens beter wat je wel en niet wil zien.

Een andere feature die overgezet wordt vanuit de mobiele Outlook-versie, is het gebruik van mentions. Net zoals je kent van Twitter, kun je mensen in een e-mail 'taggen' door hun Outlook-gebruikersnaam te vermelden met een @-teken ervoor. De tekst wordt voor hen dan automatisch gehighlight.

Stel dat je een uitgebreide mail naart een groep stuurt, dan kun je zo toch even de aandacht van een individu trekken. Ook kun je alle mails waarin jezelf gementioned bent, filteren. En zodra je een mention plaatst, wordt de persoon automatisch meegenomen als ontvanger van het bericht, zodat je niet zelf het e-mailadres hoeft op te zoeken/in te voeren.

Bron: Microsoft

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Office

Tags: outlook