}
abonneren

Slimme gadgets waar ons het nut van ontgaat: Deel 2

Leuk, al die slimme apparaten, maar in alle eerlijkheid slaan veel bedrijven de plank toch ook weleens behoorlijk mis. We hebben een aantal rare slimme apparaten voor je opgezocht, waarvoor je wat ons betreft beslist niet direct naar de winkel hoeft te rennen.

Kerastase Hair Coach

We liegen niet als we zeggen dat we hardop gezucht hebben, toen we begonnen met het tikken van dit stukje over de Kerastase Hair Coach. Het is niet eens dat we het nut van een slimme haarborstel niet inzien, het is meer dat we verbaasd zijn over wat de makers slim vinden. Zo is deze haarborstel in staat om waar te nemen of je haar nat of droog is … je weet wel, net als je vingers. Iets nuttiger is de ingebouwde microfoon, die kan waarnemen of er veel klitten in je haar zitten (die meet het geluid van je haar, niet hoe hard je au roept). De ingebouwde gyroscoop meet vervolgens hoe hard en wild je borstelt, en geeft je aan de hand daarvan borsteladvies. Sorry, next!

Kohler Numi

Het kon natuurlijk niet uitblijven. We kunnen slim winkelen, slim voedsel bereiden, dus dan moeten we dat voedsel ook slim uit ons lijf kunnen dumpen. Jawel, slimme toiletten, ze bestaan. Niet alleen vinden we dit product belachelijk omdat de fabrikant een foto op z’n website heeft staan waarin het toilet midden in de huiskamer (!) staat, maar vooral ook vanwege de belachelijke features. Bewegingsdetectie zodat de bril automatisch opent, wc-bril-verwarming, een ingebouwd bidet, de kontdroger 2000 (oftewel een ingebouwde föhn), een luchtverfrisser, ingebouwde luidsprekers (waar, hoe kunnen we deze grap niet maken, alleen maar schijtmuziek uit klinkt) en voetenverwarming. De makers kunnen wat ons betreft de pot op!

Bruno

Bij Bruno denken wij toch voornamelijk eerst aan het gelijknamige personage van komiek Sacha Baron Cohen, maar het is dus sinds kort ook een prullenbak. Een slimme welteverstaan, want Bruno (de prullenbak, niet de komiek) laat het je weten wanneer de vuilniszakken bijna op zijn en wanneer je vuilnis aan de straat kan. Daarnaast heeft deze prullenbak een ingebouwde stofzuiger, waardoor je het vuil alleen maar naar de voet van de prullenbak hoeft te vegen en het automatisch wordt opgezogen. Hij moet in juli leverbaar worden, wij vinden het toch wel prijzig voor een vuilnisbak, en Bruno wil natuurlijk graag dat je ook een abonnement op hun vuilniszakken neemt …

Oombrella

Het is natuurlijk niet leuk als je je paraplu vergeet. Met dat in gedachten is de Oombrella (zie de afbeelding bovenaan dit artikel) ontworpen, een paraplu die je snel een notificatie op je smartphone stuurt als je hem dreigt te vergeten. En, een uniek selling-point volgens de makers: ook als het gaat regenen. Het is eenvoudig om je mee te laten slepen in dat soort marketingpraat, maar Buienradar geeft je diezelfde notificatie en is gratis. Daarbij, weet je hoeveel paraplu’s je kunt kopen voor 64 euro? Dan is het echt niet zo erg om er af en toe eentje ergens te laten liggen.

SmartyPants

Als je je nieuwe vlam bij je thuis uitnodigt, wil je hem of haar natuurlijk wel een fenomenale zelfgekookte maaltijd voorschotelen. Deze pan moet je daarbij helpen. Een serie pannen de naam SmartyPans geven vinden we stiekem natuurlijk ook gewoon heel grappig, al kun je je afvragen hoe serieus de fabrikant z’n eigen product neemt. Wij in ieder geval niet heel erg. Het concept is op papier echt wel slim: een pan die aan de hand van een recept op je smartphone bijhoudt hoeveel van elk ingrediënt je precies in de pan moet doen, hoe heet de pan mag zijn enzovoort. Maar iedereen weet: als je een kluns bent in de keuken, gaat ook deze pan je niet redden. Bovendien heeft onze gewone pan al een verdraaid goede indicatie dat het vuur te hoog staat, namelijk: stinkende rook en/of zwart vlees. Tip voor je volgende date: bestel gewoon tapas!

Lovebox

We leven in een wereld waarin we onze liefde op Facebook uiten terwijl het onderwerp van onze affectie gewoon naast ons op de bank zit. Kan het nog onpersoonlijker? Jazeker, met de Lovebox. Dit kleine doosje werkt als een verkapt communicatie-apparaat. Zodra je een berichtje ontvangt, gaat het deksel open, toont het een bericht, en gaat het hartje keihard draaien. Met de juiste marketingwoorden (waar de fabrikant overigens erg goed in zit) zou je bijna gaan geloven dat zoiets romantisch is. Maar kom op, je stuurt een berichtje naar een houten doosje. Ga gewoon langs met de lunch of verras iemand met een bloemetje. Gadgets zijn niet romantisch, sorry.

i.Con Smart Condom Ring

Natuurlijk gaan we ook nog even iets over seks schrijven, want met die houten liefdesdoos scoor je vast punten. Er zijn heel veel slimme gadgets op dit gebied, van op afstand bestuurbare vibrators, tot complete interactieve sekspoppen. We zien ons die apparaten niet zo snel gebruiken, maar we begrijpen wel degelijk dat ze binnen de productcategorie absoluut niet raar of zinloos zijn. Deze i.Con Smart Condom Ring is dat wat ons betreft echter wel. Het is namelijk een soort Fitbit voor om het geslachtsdeel van de man. Wie deze ring draagt, meet hoeveel calorieën verbrand zijn, de snelheid van de stoten, het totale aantal stoten, de gemiddelde hoeveelheid seks, de totale duur van alle vrijpartijen enzovoort. En uiteraard kun je je prestaties meten met de i.Con-community, want een scorebord voor bedprestaties is echt wat de wereld nodig heeft.

Tekst: Martin Gijzemijter

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws

Tags: Iot

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI