'Slechte pc-verkoop komt door onaantrekkelijk design'

Een manager van Intel heeft gezegd dat systemen niet goed genoeg waren om te upgraden. Intel's nieuwe Haswell-processor gaat daar volgens hem nu verandering in brengen.

Het design van pc’s is saai en geeft geen goede reden om te upgraden, zegt een Intelmanager voor de Spring Analyst Summit in Londen.

Navin Shenoy, VP en topman van de Mobile Client Platform division antwoordde op een vraag van een analist:

"We denken dat gebruikspatronen niet de drijvende kracht zijn achter de langer wordende vervangingscyclus van de pc-verkoop. Het is eerder dat we geen producten meer gehad hebben die aantrekkelijk waren op een manier. Of dat nu de vorm was, het batterijleven, beveiliging of responsiviteit."

 In de laatste zes maanden zijn de producten in de markt toestellen met Windows 8 geweest: ultrabooks, tablets, transformerende computers en modulaire systemen.

Shenoy voegde er nog aan toe dat alles wat hij zou tonen de mensen een overtuigende reden geeft om een upgrade te maken. Daarmee bedoelt hij spullen die gebaseerd zijn op Intels vierde generatie Core-processor, ook bekend als Haswell. Deze komt officieel uit binnen tien dagen.

Haswell zou dunnere, lichtere hybride en tabletcomputers met Windows moeten opleveren en een groter aantal laptops met aanraakscherm.

“Ons onderzoek toont aan dat de meeste mensen met een tablet nog steeds hun pc gebruiken. Ongeveer 85 procent. En ook 85 procent zegt dat ze zinnens zijn hun pc te upgraden”, zegt Shenoy. Daar voegt hij nog aan toe dat aanraakschermen een van de nieuwigheden worden die upgrades gaan aanmoedigen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten