abonneren

LG slaat slaatje uit Nexus 4

De Nexus 4 kampt met software-problemen en lijkt langzamer dan de LG Optimus G, die dezelfde hardware heeft. Ook biedt LG het toestel ten opzichte van Google voor belachelijke bedragen aan.

De Nexus 4 van LG is op zich goed ontvangen door reviewers. Toch worden er grote vraagtekens gezet bij de performance van het toestel. Aangezien de Nexus 4 dezelfde ingewanden heeft als de LG Optimus G, is het wat vreemd dat het Google-toestel minder snel blijkt in de meeste benchmarks.

Er is speculatie gaande dat de oorzaak een firmware of software-probleem is. Raadselachtig blijft dan wel waarom Google en LG review-samples hebben uitgedeeld, wanneer de smartphone nog niet helemaal naar behoren werkt.

Slaatje slaan

Verder lijkt het erop alsof LG een slaatje probeert te slaan uit het feit dat het bedrijf het Google-toestel deze keer heeft mogen maken. LG probeert 599 euro te vragen voor het toestel in Europa. Dat terwijl Google het toestel aanbiedt voor 299 euro en 349 euro, afhankelijk van het aantal geheugen.

De Google Play Store is niet beschikbaar in alle Europese landen, waardoor het toestel toch indirect via LG gekocht moet worden in winkels die een adviesprijs van 599 euro meekrijgen. Het lijkt er dus op dat LG in die landen een slaatje wil slaan uit de Nexus 4. Een Spaanse aanbieder zou de Nexus 4 al geschrapt hebben, vanwege het feit dat er een adviesprijs gesteld werd van 599 euro.

De Nexus 4 lijkt een bijzonder veelbelovend toestel te zijn, juist door de prijs die Google vraagt. Het gebrek aan 4G-ondersteuning is voor de Europese markt niet zo’n probleem en juist hier is het dus een erg interessante telefoon.

Bron: Fudzilla

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie