Productiviteits-app Slack introduceert videobellen

Slack krijgt een videobelfunctie waarmee je met maximaal 15 mensen groepsgesprekken kunt voeren. Slack werkt al sinds 2015 aan videobellen. De nieuwe functie vloeit voort uit de overname van Screenhero, een app om je scherm en bestanden te delen met collega’s.

Slack wordt gebruikt door organisaties om makkelijk in teamverband te kunnen communiceren en bestanden te delen via een chat. Met Slack is het voor een team makkelijker om op verschillende locaties te werken, maar ook om op kantoor zaken uit te wisselen. 

Beta

Slack werkt al langer aan conference calls en er is dan ook al een beta-versie beschikbaar. Beheerders van een Slack-groep kunnen via een link de belfunctie activeren en meteen gebruiken met hun team. Het videobellen werkt alleen op pc, maar de ontwikkelaar laat weten dat de functie ook naar de mobiele app komt. 

2 miljoen Slackers

De app had vorig jaar meer dan 2 miljoen dagelijkse gebruikers en volgens het bedrijf groeit dat aantal zeer snel. Slack is een directe concurrent van Google Hangouts en Skype, maar richt zich voornamelijk op functies die handig zijn om te gebruiken in werkverband. 

Het is nog niet duidelijk wanneer de belfunctie officieel gelanceerd wordt.

Geschreven door: Robert Zomers op

Category: Nieuws, Tools

Tags: slack