abonneren

Sla je slag met kortingen bij webwinkels op Black Friday

De vrijdag na Thanksgiving rent heel Amerika naar de winkels voor Black Friday kortingen. Webwinkels bieden hoge kortingspercentages en dat is ook in Eruopa te merken. Hier een overzicht van voordeeltjes.

 

In de VS is het vandaag Black Friday. Ook Europese afdelingen van Amerikaanse webshops doen mee. Wie online koopjes wil doen, doet dat het best vandaag.

Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving. Het concept is in Europa nauwelijks bekend, maar dat wil niet zeggen dat je er niet van kan profiteren. Verschillende winkelketens bieden ook online hun kortingen aan, en in sommige gevallen kan je daar ook als Europeaan van meegenieten. Daarom sommen we graag enkele buitenkansjes op.

Apple biedt op zijn website korting op zowel iPads, iPods en Macbooks als op tientallen accessoires. Een iPad voor de halve prijs zit er niet in, maar wie toch al van plan was om iets te kopen, kan dat vandaag net iets goedkoper doen. Overigens is de verzending vandaag ook gratis. Je kan tot 101 euro besparen op een Mac en tot 41 euro op een iPad.

Amazon.co.uk doet het met deals waar je tijdelijk op kan reageren. Hier vind je alles van boeken tot parfum en hoofdtelefoons. Zelfs kinderwagens staan vandaag op de kortingslijst. Wel raden we aan om te kijken op het Britse Amazon.co.uk. Op de Amerikaanse website Amazon.com riskeer je immers veel meer verzendkosten en douanekosten, iets wat op de Britse versie niet het geval is omdat de goederen vanuit Europa (meestal) worden verzonden.

Dealextreme, de Chinese gadget- en elektronicawinkel, biedt vandaag verschillende kortingen aan. Ook hier zijn de promoties variabel op het moment dat je koopt.

Steam houdt deze week ‘herfstuitverkoop’. Dat betekent dat je sommige games tot tachtig procent goedkoper kan kopen.

Panasonic geeft tot vijftig percent korting op elektronica - van televisies tot scheermachines en van stofzuigers tot massagestoelen.

Mobiele applicaties
Deze lijst is alles behalve volledig. We raden je dus zeker aan om vandaag zelf een kijkje te nemen bij je favoriete webwinkels. Ook mobiele ontwikkelaars doen in sommige gevallen mee met Black Friday. Er zijn vandaag honderden apps afgeprijsd of zelfs gratis, dus bekijk zeker de applicatiewinkel van jouw smartphone even.

Via: ZDNet.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: