Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Skype voor Windows Phone 8.1 stopt, verhuizing naar cloud wordt afgerond

Microsoft heeft de verhuizing van Skype naar de cloud bijna afgerond, zo maakt het bedrijf bekend. Mede daardoor stopt de Skype-client te werken op verouderde besturingssystemen, waar Windows Phone 8 en 8.1 nog wel de opvallendste van zijn.

Toen de videobeldienst werd opgekocht, draaide het nog volledig op p2p-technologie. De afgelopen jaren verliepen telkens meer Skype-functies via Microsofts Azure, in plaats van via peer-to-peer tussen de computers van gebruikers.

Denk daarbij aan het versturen van bestanden. Kon dat eerst alleen als de ontvanger online was, nu kunnen files ook naar offline contacten worden verzonden. Microsoft houdt ze in de tussentijd in de cloud geparkeerd. Ook realtime vertalingen en groeps-videogeprekken verlopen via de cloud, en de nieuwe Skype-client voor Linux is er tevens voor afgesteld. 

Overstap niet voor iedereen

Microsoft zegt nu bijna klaar te zijn met het overzetten van alle functies. Daarbij wordt de ondersteuning gestopt voor sommige versies. Skype voor televisies, PlayStation 3/Vita-systemen vallen daaronder, als ook voor verouderde Android- (4.3) en iOS (8)-toestellen vallen daaronder. Ondersteuning voor Mac blijft er vanaf Yosemite. 

Volgens Microsoft wordt Skype op deze systemen toch bijna niet gebruikt. Des te opmerkelijk is het dat Windows Phone-bezitters ook pech hebben, tenzij ze over zijn gestapt op Windows 10 Mobile. Want de support voor Windows Phone 8 en 8.1 wordt vanaf oktober 2016 ingetrokken. Dit terwijl eerder juist bleek dat veel Windows Phoners nog niet op het nieuwe OS te vinden zijn.

Windows-gebruikers hebben op hun desktop echter het meeste geluk, want zelfs Windows XP kan de cloud-aangedreven client aan. 

Bron: Skype

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: Skype

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie