Skype voor Windows 8 aangekondigd

Skype is aanstaande vrijdag al beschikbaar voor Windows 8. Zo kunnen gebruikers met een Windows 8 tablet direct videogesprekken voeren via deze populaire dienst.

Op zich is het niet verrassend dat Skype tijdens de lancering al beschikbaar is voor het nieuwe tabletplatform Windows 8. De videobeldienst is iets meer dan een jaar geleden overgenomen door Microsoft en heeft daarmee uiteraard een streepje voor op de concurrentie.

Skype voor Windows 8 biedt zowel audiogesprekken als videogesprekken via internet, net als bij andere platformen Mac OS X, iOS, Android en Windows. Het programma draait op de achtergrond zodat de gebruiker direct binnenkomende gesprekken kan beantwoorden, meldt PCMag.

De Skype Windows 8 app laat live binnenkomende berichten en gemiste oproepen zien. De app wordt geïntegreerd met het adresboek van Windows 8, waar de contacten van de gebruiker staan met gegevens over sociale netwerken, e-mail en telefoon.

Na de installatie van Skype en het inloggen met een Microsoft account worden alle Skype-contacten van de gebruiker toegevoegd aan het adresboek van Windows. Het is de bedoeling dat je zo vloeiend kunt overschakelen van chatgesprekken naar video- en audiogesprekken.

Skype staat waarschijnlijk al standaard voorgeïnstalleerd op nieuwe Windows 8 apparaten, maar is vanaf 26 oktober aanstaande ook beschikbaar via de Windows Store.

In de onderstaande video kun je alvast een voorproefje bekijken van Skype voor Windows 8:

 

Bron: PCMag

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Windows Metro

Tags: tablets