abonneren

Skype-concurrent Wire gelanceerd

Skype krijgt concurrentie van Wire, een bel- en berichtendienst die net is gelanceerd. De gratis app is ontwikkeld door een team dat bestaat uit ex-werknemers van onder meer Apple, Microsoft, Nokia en Skype zelf.

Hoe zou Skype er uit zien als het vandaag gelanceerd zou worden, in plaats van tien jaar geleden? Met die vraag in het achterhoofd is Wire gemaakt. Een betere, meer heldere geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken en een gelikte, touch-vriendelijke interface zijn daarop twee antwoorden.

Nog geen Windows

Wire laat je net zoals Skype gratis internetbellen met andere gebruikers van de software. Momenteel is er nog geen Windows-versie te downloaden. Alleen een iOS 8, OS X en Android-versie zijn nog uitgebracht. Er is wel een browserversie in ontwikkeling.

De app kent geen advertenties. Wire wil uiteindelijk gaan verdienen aan optionele functies, waarvoor je dan kan bijbetalen als je wilt.

Videobellen en privacy

Telefoongesprekken en berichten worden respectievelijk voorzien van end-to-end encryptie en TLS. Daarmee wordt de privacy van gebruikers gewaarborgd.

Wire-gebruikers kunnen naast tekst en audio ook afbeeldingen naar elkaar sturen. Videobellen kan op dit moment nog niet. Die functionaliteit volgt in een later stadium. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Wire

Nieuws headlines

Laatste reactie