abonneren

SkyDrive geïntegreerd in Windows 8

Microsofts online opslagdienst SkyDrive wordt standaard geïntegreerd in Windows 8. Zo moet het mogelijk worden om vanuit programma’s rechtstreeks bestanden op de cloud-service te benaderen.

Microsoft maakt hiertoe voor Skydrive zowel een metro-app als een desktop-app. Deze laatste zal ook voor Windows 7 beschikbaar komen. Moest je tot nu toe de bestanden van SkyDrive benaderen via een webinterface; straks is dat niet meer nodig.

De bestanden zijn straks rechtstreeks vanuit Windows programma’s te benaderen alsof het een lokaal bestand betreft. Ook vanuit de verkenner kun je dan rechtstreeks de bestanden van en naar de SkyDrive verplaatsen. De bestanden worden automatisch gesynchroniseerd met een lokale kopie op de pc. De mogelijkheden van SkyDrive vertonen straks grote overeenkomsten met die van de concurrerende dienst DropBox. Is de maximale bestandsgrootte nu nog 300 MB, straks met de nieuwe SkyDrive app wordt de maximale bestandsgrootte 2 GB.

Het wordt ook mogelijk om bestanden via de SkyDrive te delen met andere apparaten via de webinterface. Je kunt ze op andere locaties bekijken, downloaden of via streaming bekijken of beluisteren in het geval van muziek of video. SkyDrive is op deze manier hard op weg om de universele opslaglocatie te worden van belangrijke bestanden die op verschillende plaatsen gebruikt worden. De nieuwe SkyDrive-apps zullen samen met de Consumer Preview van Windows 8 eind deze maand beschikbaar komen.

Bron: Windows 8 blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: Skydrive