SkyDrive App voor Android beschikbaar

Microsoft heeft de officiële SkyDrive-app voor Android uitgebracht. Met deze app kun je nu ook van Android-apparen foto’s, video’s en documenten synchroniseren over verschillende apparaten en platformen.

Tot nu toe beperkte zich deze mogelijkheid tot de Windows pc’s, Windows Phone, de Mac en iPhone en iPad, nu kan het ook vanaf Android. Eerder al kreeg SkyDrive een makeover waarmee het uiterlijk helemaal is aangepast aan de Windows 8-stijl. (voorheen aangeduid als Metro-interface). 

Voor het delen van bestanden in de SkyDrive Cloud moet je je aanmelden met je Windows Live account. Je kunt mappen delen en aanmaken. Er is zelfs een publieke map waarin je bestanden kunt delen met anderen. Het delen van bestanden vanuit Android gaat vanuit het standaard delen menu in Android. Je kunt dat niet rechstreeks in de SkyDrive app. Het automatisch delen van bijvoorbeeld foto’s is (nog) niet aanwezig. Microsoft biedt SkyDrive gebruikers gratis 7 GB opslagcapaciteit.

Nu rest het wachten op Office App’s voor Android dan zijn we helemaal klaar. Of die er zullen komen kunnen we alleen maar afwachten. Microsoft zwijgt er over in alle talen. Vooralsnog is er alleen de office-app voor notities OneNote op Android en iOS beschikbaar. Maar met andere bekende kantoorapps op Android zoals bijvoorbeeld Polaris kun je ook je Word- en Excel-documenten bewerken. De SkyDrive app is te vinden in de Google Play app-store.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: skydrive