abonneren

Sky Radio introduceert MyRadio

Deze zomer komt Sky Radio met een interessant nieuw product: MyRadio. Het gaat om een online radiostation dat afspeellijsten maakt op basis van je eigen voorkeuren. Hiermee is MyRadio vooral een Nederlandse uitvoering van Pandora of Last.fm.

Sky Radio wil met MyRadio de concurrentie aangaan met Spotify en Music Unlimited. De kracht van de dienst, die als mobiele applicatie uitgerold zal worden naar diverse smartphoneplatforms, is dat de radiozenders muziek spelen die zich aanpast aan je persoonlijke interesses. Je kiest een bepaald genre en kunt vervolgens de gekozen nummers positief of negatief beoordelen of overslaan. Deze functionaliteit lijkt sterk op die van het Amerikaanse Pandora en het Britse Last.fm; eerste is echter niet meer benaderbaar voor Nederlandse gebruikers en Last.fm vraagt een maandelijks abonnementsbedrag voor hun dienst. MyRadio wordt gratis aangeboden.

MyRadio komt pas in juni beschikbaar, maar wie geïnteresseerd is kan zich opgegeven voor een bètatest. Hiervoor is een Facebook- of Hyves-account een vereiste.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: online radio, sky radio, myradio

Laatste reactie