abonneren

Siri-bedenkers werken aan geavanceerde virtuele assistente Viv

De oorspronkelijke ontwikkelaars achter Siri werken los van Apple aan een nieuwe virtuele assistente met de naam Viv. Deze moet veel geavanceerder zijn dan huidige AI als Siri en Cortana.

Viv moet ingewikkelde vragen en opdrachten aankunnen. Zo kun je er een pizza mee bestellen, uitkiezen wat je er precies op wilt en deze laten bezorgen zonder tussenkomst van andere websites of apps. Hetzelfde geldt voor het oproepen van een taxi of het reserveren van bioscooptickets.

De makers werken hiervoor samen met 50 verschillende bedrijven, waaronder Uber. Die kunnen hun producten en diensten integreren in Viv, waardoor de virtuele assistente telkens slimmer wordt en telkens complexere handelingen kan verrichten. 

'Wat Siri had moeten zijn'

Toen Apple het bedrijf achter Siri in 2010 kocht, stapten de bedenkers al snel op omdat ze het niet eens waren met de richting die Apple op wilde. Viv moet dan ook wel de AI worden die Siri altijd al had moeten zijn, verklaren de makers tegenover The Washington Post.

Google en Facebook hebben interesse in een overname geuit, maar de start-up achter Viv blijft vooralsnog onafhankelijk verder werken. Aankomende maandag wordt een grootse aankondiging van Viv verwacht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: AI, Cortana, Siri, viv

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord