Sense 5 komt naar HTC One X(+) en One S

Na de aankondiging van de HTC One vorige week was het nog niet duidelijk of de Sense 5-schil voor Android ook naar de oudere HTC-smartphones zou komen. Nu blijkt dat dit wel het geval is.

Vorige week heeft HTC het nieuwste toptoestel, de HTC One aangekondigd. Op dit toestel zal de nieuwste versie draaien van de grafische schil van HTC, HTC Sense 5. Tot dusver was het nog niet bekend of deze schil ook beschikbaar zou zijn voor ‘oudere’ toestellen van HTC, maar nu is de schil voor een aantal toestellen bevestigd.

 

HTC Sense 5

HTC Sense is de grafische schil van HTC, waarbij er naast een ander uiterlijk, ook een aantal functies zijn toegevoegd aan standaard-Android. Gelukkig heeft HTC zijn belofte nagekomen en is Sense over het geheel een stuk rustiger geworden. Sense heeft ook een aantal nieuwe mogelijkheden gekregen, Blinkfeed is er één van. Blinkfeed is een constante stroom van informatie op je homescreen die je zelf kunt samenstellen. Er zijn meer dan 1000 nieuwsbronnen waaruit je kunt selecteren als het om nieuws gaat, daarnaast kun je ook de berichten van je sociale netwerk in Blinkfeed plaatsen.

Beschikbaarheid HTC Sense 5

HTC heeft op Facebook aangegeven dat er in ieder geval voor de HTC One X+, HTC One X en HTC One S een update zal komen naar HTC Sense 5, waar wellicht wat functies niet in zullen zitten omdat deze specifiek voor de hardware van de HTC One gemaakt zijn. Ook de niet in Nederland verkrijgbare HTC Butterfly zal deze update ontvangen. Wanneer de update exact zal worden vrijgegeven, is niet bekend, maar er wordt gesproken over ‘de komende tijd’.

Bron: Android Police

Via: Androidworld

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten