Semi-tethered jailbreak voor iOS 9.2 en hoger uitgebracht

Er is een jailbreak uitgebracht voor iOS 9.2 en hoger. Het is de eerste jailbreak voor die versie van iOS, waarvan lang werd aangenomen dat die er nooit zou komen. De jailbreak komt van de Chinese makers van Pangu, en is semi-tethered op alles versies van iOS 9.2 en hoger. De hack is inmiddels op de meeste moderne iOS-apparaten beschikbaar.
De jailbreak staat sinds een paar dagen op de website van Pangu, al zijn zowel de website als het programma alleen nog beschikbaar in het Chinees. De makers zeggen dat er een Engelse vertaling onderweg is.

Lees ook dit artikel: '6 redenen om iOS 9 te jailbreaken'.

Wiki

Ondertussen is er een uitgebreide gids beschikbaar gekomen op Reddit/r/jailbreak, waar een wiki je stap voor stap door het installatieproces kan gidsen.

Semi-tethered

De jailbreak is 'semi-tethered', wat betekent dat je het apparaat via de Pangu-app telkens opnieuw moet jailbreaken nadat je het opnieuw opstart. Dat is anders dan de oude jailbreaks die altijd bleven werken tot je terug ging naar fabrieksinstellingen, en ook als jailbreaks die alleen werkten door het via de computer te jailbreaken.

Dat semi-tethered jailbreaken heeft te maken met het feit dat je een developer-certificaat moet accepteren in iOS. Die blijven aanvankelijk slechts 7 dagen geldig, waardoor je na de 7e dag van je jailbreak telkens opnieuw het certificaat moet accepteren na het opnieuw opstarten.

Moderne apparaten

Voorlopig werkt de jailbreak op de meeste moderne iPhone-apparaten. Alle iPhones vanaf de 5s worden ondersteund, de iPad Mini 2, 3, en 3, Airs, en de beide iPad Pro's. Ook de iPod Touch 6G kan worden gejailbreakt, maar de makers zeggen later nog meer apparaten te willen laten ondersteunen.

Lang stil

Het was lang stil rondom het jailbreaken van iOS 9.2 en hoger. Omdat Apple de beveiliging van het besturingssysteem steeds meer opschroeft wordt het steeds moeilijker om een jailbreak te maken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ios, jailbreak