abonneren

Selfie op Oscars zorgt voor meeste retweets ooit

Twitter is een invloedrijk medium, iets dat Ellen DeGeneres gisteren tijdens de Oscar uitreiking weer eens onderstreepte. De selfie die Bradley Cooper van haar en andere celebrities maakte zorgde binnen een uur voor een record aantal retweets. Meer dan 2,5 miljoen keer werd de post van de tv-host geretweet en dat aantal stijgt nog steeds.

De tweet zorgde zelfs voor serverproblemen op Twitter. Het is dan ook een echte celebrity-selfie, met een verbaasd lachende Brad Pitt, Angelina Jolie’s halve hoofd, een wat verbaasd kijkende Kevin Spacey en een volop lachende Julia Roberts en Meryl Streep. Niet heel gek dus dat de tweet zich zo snel verspreidde.

Beetje blurry

Het vorige record van meeste retweets, de Four more years tweet van President Obama vlak na zijn herbenoeming als president in 2012, werd dan ook snel verbroken. Samsung zal in ieder geval in zijn nopjes zijn: de hoofdsponsor van het evenement liet het reclamespotje van de Galaxy S5 in première gaan. Fijn dus voor Samsung dat Ellen de foto nam met een Galaxy Note 3. Misschien hadden ze haar toch een nieuwe S5 in handen moeten drukken, want helaas werd de foto wel een beetje blurry.

Allemaal winnaars

Tijdens de uitreiking werd Ellen door Twitter op de hoogte gesteld van het record. Dat deelde ze later op de avond met het publiek in de zaal: We hebben Twitter gesloopt, nu zijn we allemaal winnaars!

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: