Seagate sluit grootste fabriek harde schijven

De productie van harde schijven is een aflopende zaak en er zijn nog maar drie fabrikanten over. Seagate heeft onlangs besloten om zijn grootste schijvenfabriek te sluiten. Dit doet de fabrikant om zijn productiecapaciteit beter aan te sluiten bij de toekomstige behoefte van de markt.

Seagates fabriek staat in Suzhou in China en assembleert harde schijven met onderdelen die uit andere Seagate-fabrieken afkomstig zijn. Ook worden harde schijven hier getest voordat ze verscheept worden. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 vierkante meter is dit één van Seagates grootste fabrieken en de grootste fabriek waar harde schijven geassembleerd worden. De fabriek werd ooit onderdeel van Seagate na de overname van Maxtor.

Minder schijven, meer onderdelen

Seagate maakte eerder al bekend dat het zijn productiecapaciteit wil terugbrengen van 55-60 miljoen schijven per kwartaal naar 35-40 miljoen schijven per kwartaal. Hiervoor werden al zo’n 8000 werknemers ontslagen. Met het sluiten van de fabriek in Suzhou verliezen zo’n 2200 mensen hun baan. Seagate heeft nog twee fabrieken over die volledige harde schijven kunnen assembleren en diverse fabrieken voor onderdelen als koppen en platters. Met de trend naar steeds grotere harde schijven nemen de onderdelen per schijf toe waardoor deze fabrieken voorlopig nog nodig lijken.

Naast Seagate maken Western Digital en Toshiba nog harde schijven. Alle andere fabrikanten uit het verleden zijn overgenomen of gestopt.

Bron: AnandTech

Geschreven door: Jeroen Boer Boer op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: ssd, seagate, opslag, harde schijven