abonneren

Seagate: 60 Terabyte op één schijf is haalbaar

Seagate heeft een nieuwe schrijftechnologie ontwikkeld, waardoor een veel hogere dichtheid mogelijk is. De zogenaamde heat-assisted magnetic recording heeft nu al 1TB per vierkante inch mogelijk gemaakt. En het einde is nog lang niet in zicht.

De heat-assisted magnetic recording is de volgende stap. De huidige technologie gaat onder de naam perpendicular magnetic recording door het leven. Deze technologie zal de komende tijd nog gebruikt worden en zal ook de 1TB per vierkant inch kunnen halen. Nu zit pmr op ongeveer 620 GB per vierkante inch. Seagate haalt dat nu al 1TB per vierkante inch met hamr (heat-assisted magnetic recording). Kortom: waar pmr stopt, gaat hamr verder.

Seagate heeft laten weten dat het ergens dit decennium begint met het uitbrengen van schijven op basis van hamr. Dan zal 2TB per vierkante inch haalbaar moeten zijn. Volgens berekeningen van Seagate is 30 tot 60 TB op een 3.5" schijf haalbaar en 5 tot 10 TB op een 2,5"-schijf.  

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: Harde Schijf, Opslag

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord