abonneren

Scholiere geschorst wegens weigeren dragen tracking-halsband

Een meisje is van school gestuurd omdat ze weigerde een RFID-chip te dragen. Dit apparaatje laat zien waar iemand zich bevindt.

De Amerikaanse Andrea Hernandez is geschorst van de John Jay High School in San Antonio, die deel uitmaakt van de Northside Independent School District. Deze overkoepelende organisatie gaf 500.000 dollar uit aan het RFID-project, waarmee de locatie van leerlingen te zien is. De reden voor de schorsing is dat het meisje weigerde een RFID-chip te dragen aan een koord om haar nek. Deze chip wordt geregistreerd zodra een scholier een ruimte als de bibliotheek of de kantine ingaat. Ook komen leerlingen zonder chip niet meer binnen in die ruimtes en is de pas ook nodig om te kunnen stemmen en soms zelfs een grote of kleine boodschap te plegen.

Satan on a chip (SoC)

Hernandez weigerde de RFID-chip te dragen om redenen omtrent privacy, religie en vrijheid van meningsuiting. De tweedejaars studente Science and Engineering werd weggestuurd toen ze ook een RFID-vrije pas weigerde te dragen. Verder werd het haar verboden om flyers onder medeleerlingen te verspreiden tegen de RFID-chip. Hernandez voelde dit als een schending van haar religieuze overtuiging en vindt de RFID-chip “de implementatie van het teken van het beest.” Hierbij is ‘het beest’ de duivel in stoffelijke vorm. Hernandez refereert hier naar het Bijbelse boek ‘Openbaringen’.

Er zijn voordat het meisje weggestuurd werd nog wel gesprekken tussen het meisje, haar ouders en de school geweest, maar uiteindelijk is ze geschorst en overgeplaatst naar een andere school. De ouders van het meisje hebben nu een rechtszaak tegen de school aangespannen. Ze worden gesteund door de Rutherford Institute, dat probeert de burgerrechten en mensenrechten van mensen te bewaken.

Bron: Automatiseringsgids

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie