abonneren

'Scherm van LG G5 staat altijd aan'

De opvolger van de G4 wordt op 21 februari onthuld en één van de belangrijkste wapenfeiten van de G5 lijkt een scherm te zijn dat altijd aan staat. De technologie is afgekeken van LG's nieuwste smartphone, de V10.

De LG V10 heeft een apart schermpje boven het reguliere scherm, waarop snelkoppelingen en notificaties getoond kunnen worden. Deze kan altijd aanstaan, zodat je favoriete apps snel bij de hand hebt en in één oogopslag nieuwe meldingen ziet.

Het hele scherm van de G5 zou nu deze techniek ondersteunen, schrijft Android Authority op basis van een tweet van LG. In een tijd dat telkens meer smartphone-fabrikanten kiezen voor amoled, zou LG het houden bij lcd.

Concurrentie

De vraag is nu vooral hoeveel deze feature van je accu vraagt. Dat je niet voor ieder wissewasje je volledige telefoon wakker hoeft te maken, zou dan wel weer kunnen schelen. 

Het vertrouwen lijkt in elk geval groot, want Samsung zou aan een soortgelijke functie werken voor de Galaxy S7. Die wordt overigens op dezelfde dag onthuld als de G5.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: G5, mwc2016, LG

Nieuws headlines

Laatste reactie