abonneren

Scheiding Sony en Ericsson is een feit

De uitkoop van Ericsson uit de joint venture Sony Ericsson is nu definitief. Sony noemt het nieuwe bedrijf Sony Mobile Communications.

Het laatste obstakel, toestemming van de mededingingsautoriteiten van de Europese Commissie, is vorige week overwonnen. De Europese Commissie gaf toestemming voor de overname van 1,5 miljard dollar. Niets stond Sony nu nog in de weg om de overname definitief te maken. Dit is nu per 16 februari 2012 het geval.

Sony wil met de overname van mobiele telefoon-tak als vitaal onderdeel integreren met de overige consumentenelektronicaproducten van Sony. Hieronder vallen dan smartphones, tablets, televisies en pc’s. De overname omvat ook relevante patenten voor draadloze technologie.

De samenwerking met Ericsson die 10 jaar heeft geduurd, verbond de ervaring van Sony met elektronica met de kennis van Ericsson van telecommunicatietechnologie.

Met ingang van het Mobile World Congress zal Sony de naam Ericsson geleidelijk uit de naam van de producten halen.

Bron: TheNextWeb

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Ericsson

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord